Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ !!!






Είχα σκοπό να γράψω κάποιο κείμενο σχετικά με το πόκερ, τη μονόπολη και το συσχετισμό με τις ζωές μας, το μυαλό μου όμως είναι απορροφημένο στις πρόσφατες εξελίξεις. Διαβάζοντας ένα άρθρο του fpress.gr μέσο του anti-ntp με τίτλο «Δεν έχω να πληρώσω τους φόρους – Τι να κάνω;» , μου δόθηκε η αφορμή να καταθέσω τις σκέψεις και τη γνώμη μου σχετικά με το συγκεκριμένο άρθρο και τη ΜΟΝΟΠΟΛΗ.

Ξεκινώντας θέλω να τονίσω ότι θεωρώ απαραίτητο, όταν παρέχουμε συμβουλές να προσδιορίζουμε το κοινό ή το κομμάτι των πολιτών που απευθυνόμαστε, σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε να γίνουμε τουλάχιστον προκλητικοί, διότι όχι δεν υπάρχουν λεφτά για φόρους, αλλά ούτε καν για την στοιχειώδη επιβίωση που δικαιούνται όλοι, καθώς οι συμβουλές αυτές απευθύνονται σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν!!! Και οι τρεις επιλογές-λύσεις που δίνει, μας επισημαίνουν και μας κάνουν σαφές ότι πρέπει να πληρωθούν οι φόροι και δεν γίνετε διαφορετικά!!! Το εκλαμβάνω ως μια πλάγια και ύπουλη μορφή πίεσης και μια προετοιμασία για τις επόμενες φοροεπιδρομές. Για να μην κινδυνεύουμε λοιπόν να χαρακτηριστούμε ως τρομοκράτες και κακόηχες ντουντούκες της εφορίας, προσδιορίζουμε, αλλιώς είμαστε συστημικοί κακοπληρωμένοι υπάλληλοι!

Τώρα ας δούμε πως λειτουργούν αυτοί που έχουν να πληρώσουν και για πιο λόγο έχουν να πληρώσουν, να δούμε και πως λειτουργούν αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν και φυσικά για πιο λόγο δεν έχουν.

Στο πόκερ και την μονόπολη, ποιος είναι πάντα ο κερδισμένος, που εξαφανίζει όλους τους παίχτες; Και στα δυο παιχνίδια νικητής είναι πάντα ο ίδιος, στο πόκερ ο ντίλερ στην μονόπολη ποιος;

Ξεκινάμε λοιπόν το παιχνίδι και η τράπεζα χρηματοδότει τους παίχτες και όλοι είναι χαρούμενοι, η τράπεζα μοιράζει επιδόματα δώρα και λεφτά!!! 
Περνάμε υπέροχα γιατί μπορούμε να αγοράσουμε και να πουλήσουμε! Στην συνέχεια όμως αρχίζει η βάρβαρη φορολόγηση τα ενοίκια και η φυλακή οπότε οι παίχτες ένας ένας χάνει και βγαίνει από το παιχνίδι. Γιατί; 
Φυσικά γιατί πλήρωναν φόρους, το σωστό για να κερδίσεις  είναι μόνο να εισπράττεις!!! 
Ότι δηλαδή κάνουν αυτοί που έχουν να πληρώσουν σήμερα και είναι ο λόγος που μπορούν να πληρώσουν, αλλά τελικά δεν πληρώνουν γιατί η τράπεζα είναι δίκη τους όπως και οι κανόνες του παιχνιδιού. 
Ας δούμε και τον νικητή, είναι τελικά αυτός που μένει τελευταίος; 
Μα φυσικά και όχι, όλα θα τα πάρει η τράπεζα η οποία δεν πληρώνει φόρους και ενοίκια και δεν έχει πληρώσει ούτε καν το κεφάλαιο της !!! 
Αν έμπαιναν νέοι παίχτες κάποια στιγμή, ο νικητής θα επέλεγε τις κάρτες με την ασήκωτη φορολογία των ακινήτων (φόρος που ονομάζετε ανακαίνιση)  και δεν θα άντεχε ούτε αυτός, θα τον κέρδιζε η τράπεζα.

Τέτοιους καβαλημένους νικητές έχουμε πολλούς στην μικρή και πονεμένη Ελλάδα μας, που φοβούνται μην χάσουν τα υλικά αγαθά που τους γεμίζουν με πλασματική ευτυχία που είναι η δύναμη τους, ο χαρακτήρας τους, το κοινωνικό προφίλ. Πόσο σας λυπάμαι! Δύστυχοι , πόσο θα πονέσετε όταν θα τα χάσετε όλα, όταν τα λεφτά θα γίνουν χαρτομάντιλα! Και οι χορηγοί, οι υποστηρικτές, οι φίλοι, όλοι θα εξαφανιστούν από δίπλα σας, γιατί δεν είχατε καμία αξία για αυτούς, ήσασταν ένας χρηματοδοτούμενος παίχτης που τώρα δεν χρειάζονται. 
Πόσο λάθος κάνατε που νομίζατε ότι είστε ίδιοι, ισάξιοι και πως ήσασταν προστατευμένοι! 
Πόσο λάθος κάνατε όταν κοιτάζατε από ψηλά ως παντοκράτορες.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

1) Βρείτε ψάξτε αγωνιστείτε να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα για την επιβίωση της οικογένειας σας και την διατήρηση της αξιοπρέπειας που δικαιούστε !
2) Μην παρακολουθείτε τηλεόραση και μην διαβάζετε εφημερίδες (για να αποβάλλετε τον φόβο και την πίεση).
3) Ξαναβρείτε τρόπους να διασκεδάσετε (δεν χρειάζονται λεφτά!!!)
4) Δεν θα σας κλείσει κανένας φυλακή, δεν θα σας πάρει κανένας τίποτα!!!!!! ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
5) Εξοικειωθείτε με την σημερινή κατάσταση που βρίσκετε το σύνολο των συνανθρώπων μας και να θυμάστε, ότι άλλοι είναι χειρότερα από εσάς και ας μην το άξιζαν ούτε εκείνοι και καλό είναι να μην χάνετε χρόνο κλεισμένοι στους εαυτούς σας.
6) Ενημερωθείτε από κάποιον δικηγόρο, είναι δωρεάν!!!
7) Η ζωή μας, ταΐζεται από το μέλλον και περπατάμε σε αυτή με τα πόδια του παρελθόντος, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να ισορροπήσουμε και να βρούμε πάλι ο καθένας τις δικές του αξίες, για να μπορέσουμε να ξανά ονειρευτούμε, για να μπορέσουμε να πιάσουμε το μέλλον που αξίζουμε, είναι δικό μας και θα το κατακτήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: