Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν έχει πάρει ούτε ευρώ αλλά μας πληρώνει τόκους



Την αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε στην χώρα μας, αλλά αγνοούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την προσπάθεια του να...καθησυχάσει όσους διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν τσάμπα φόρους.Ο πρόεδρος του Eurogroup κατά τη διάρκεια συνέντευξης του τόνισε ότι οι Έλληνες δεν έχουν πάρει ούτε ένα «φρέσκο» ευρώ, αλλά τους τόκους, τους δίνουν κανονικά!
«Η Αυστρία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο ή άλλες χώρες δεν έχουν εμβάσει ακόμα κανένα «φρέσκο» ευρώ στην Ελλάδα, αντίθετα, λαμβάνουν τόκους», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, επανέλαβε ότι το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο».

Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επαναλαμβάνει ό,τι είπε και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα, είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας.

Και αυτή, όπως είπε, είναι η θέση που έχουν οι δημοκρατίες των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ. Μη θέλοντας να σχολιάσει το αίτημα του κ. Σαμαρά για παράταση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει πως αυτό θα εξεταστεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Στη σύνοδο του Eurogroup, θα γίνει, επίσης, ανάλυση της κατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα, όπου, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «η ύφεση είναι βαθύτερη, από ό,τι νομίζαμε».


aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: