Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Χάρτης:που έπεσε το τουρκικό RF 4.Τι προσπάθησε να φωτογραφήσει.Τι πύραυλος το έριξε



Τι πήγε να φωτογραφήσει το RF 4 της Τουρκικής ΠΑ στη Συρία,με αποτέλεσμα να καταρριφθεί;
Ο χάρτης που δημοσιεύει το STRATFOR είναι διαφωτιστικός και δείχνει το σημείο στο οποίο καταρρίφθηκε το RF 4 αλλά και όλο το “σύμπλεγμα” της συριακής αεράμυνας.Στο χάρτη μπορείτε να δείτε όλα τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι Σύριοι.Από αυτά προκύπτει ότι όλα "είχαν" στο βεληνεκές τους το φωτογραφικό των Τούρκων.

Οι Τούρκοι πλήρωσαν πανάκριβα την αλαζονεία στην οποία εμείς τους έχουμε “καλομάθει”. Η φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων άλλου κράτους είναι εχθρική ενέργεια με βάση όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο και ορθώς η συριακή αεράμυνα αντέδρασε.Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία διαθέτει τρεις εκδόσεις του F-4: Το F-4E Phantom II, που χρησιμεύει ως μαχητικό πολλαπλού ρόλου , το F-4E Phantom II 2020 που χρησιμεύει επίσης ως ένα μαχητικό πολλαπλού ρόλου και το RF-4E Phantom II που κάνει αναγνωριστικές αποστολές.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη βάση Μαλάτια της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το Stratfor η Τουρκία πιθανίν να έκανε πολύ συχνά τελευταία “περιπολίες και αποστολές αναγνώρισης, πιθανώς πολύ κοντά στο εναέριο χώρο της Συρίας και ίσως έχει διεισδύσει σε τακτά χρονικά διαστήματα εντός του εναέριου χώρου. Το RF-4E μπορεί να άλλαξε πορεία ή να έκανε κάτι ασυνήθιστο, προκαλώντας την αντίδραση της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας”. 


Το περιστατικό έγινε μόλις μία ημέρα μετά από δημοσίευμα των New York Times που ανέφεραν ότι πράκτορες της CIA στην Τουρκία διοχετεύουν βοήθεια σε όπλα σε αντικαθεστωτικούς της Συρίας . Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε το γεγονός . Ωστόσο, η Άγκυρα έχει κάνει τα στραβά μάτια για τη δράση των ανταρτών.

Σύμφωνα με το Stratfor “h Τουρκία δεν θέλει μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Συρία και δεν θέλει να επέμβει στρατιωτικά εκεί. Και η Δαμασκός δεν θέλει πόλεμο με την Τουρκία, . Η κατάρριψη ενός τουρκικού αεροπλάνου, ωστόσο,  θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση”.






onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: